Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яОсінні загострення: до чого готуватися

Осінні загострення: до чого готуватися

Этот материал также доступен на русском языке
Восени змінюється не лише погода. Навіть людський організм зазнає змін, адже йому доводиться пристосовуватися та адаптуватися до нових умов. Однак цей процес не завжди минає без проблем зі здоров'ям.

Чому страждають дихання і травлення?

Дихальна система

Холодні осінні дощі, зниження температури та вітер організмові важко переносити через те, що за літо він вже звик до відсутності переохолодження і тепла. А тому він не справляється із застудними вірусами, які нас атакують. Щойно ви відчули легке свербіння в носі або першіння в горлі – не зволікайте. Варто одразу підтримати свій імунітет за допомогою трав’яних чаїв з медом, вітамінів тощо.

Перебування в закритих приміщеннях також негативно впливає на роботу дихальної системи. Тут повітря пересушене через обігрівачі, а тому створюється ідеальне середовище для розвитку хвороботворних бактерій. Тому якщо ви відчули, що захворіли, краще залишайтеся вдома. Особливо варто берегтися восени тим, у кого є хронічні захворювання бронхів та легень.

Система травлення

Виразки та гастрити також загострюються в період адаптації до холоду. Вони з’являються разом із такими симптомами, як печія, нудота, здуття живота, метеоризм. Варто виключити восени зі свого раціону копчені і смажені продукти, страви з великим вмістом дріжджів, а також все те, що викликає посилене виділення шлункового соку.

Біль в суглобах і цистит

Опорно-руховий апарат

Головними ворогами людей, у яких хворі суглоби, можна назвати саме вологість, вогкість і холод. А тому восени біль посилюється, а суглоби можуть втрачати рухливість та опухати. Якщо ви ще не відчуваєте болю, але у вас з’являється хрускіт або поколювання під час руху, варто звернутися до лікаря. Все це – ознаки зародження артрозу та артриту.

Сечовід

В осінній період цистити стають звичною справою. Найчастіше вони трапляються у жінок. Сечовипускання стає дуже частим, супроводжується дискомфортом і болем. У період загострення циститу важко впоратися без антибіотиків та протибактеріальних препаратів. Добре допомагають дієта, тепло і настоянки з трав.

  Вам буде цікаво дізнатися про прогноз синоптиків на осіньякими будуть вересень, жовтень та листопа,  а також як поводитися літнім людям при зміні погоди, щоб залишатися бадьорими та енергійними.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні