Кожна господиня має свій рецепт дріжджового тіста для здобної випічки, але цей рецепт – справжня знахідка. Тісто виходить ароматним, вершковим, смачним та дуже повітряним.
Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніше дріжджове тісто.
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 250 мл молока;
- 100 г вершкового масла;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 5 ст. ложок цукру;
- 11 г сухих дріжджів;
- 2 яйця;
- солодка начинка.
Приготування:
- Якщо ви на 100% упевнені у якості та свіжості своїх дріжджів, то можете відразу ж замішувати тісто без опари. Але якщо є сумніви, то краще зробити опару. Для цього нагрійте молоко до кімнатної температури, всипте дріжджі, 2 ст. ложки цукру та 1 столову ложку борошна. Розмішайте ретельно та залиште в теплому місці на 20 хвилин.
- Коли опара підійде, вбийте одне яйце, додайте цукор, що залишився, ванільний цукор, дрібку солі, розтоплене вершкове масло і просіяне борошно. Замісіть м’яке тісто.
- Відправте тісто у велику ємність і накрийте зверху рушником. Тісто має підходити у теплому місці не менше 60 хвилин.
- У цей час можете зайнятися приготуванням начинки. Начинку ви вибираєте на власний смак. Це можуть бути яблука, сир, ягоди, мак чи кориця.
- За годину можна формувати булочки з начинкою або зробити звичайні порожні булочки – вони теж вийдуть дуже смачними.
- Коли булочки будуть готові, їх потрібно змастити зверху збитим жовтком і залишити на вистоювання. Достатньо 20 хвилин. Після цього їх можна випікати у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
Булочки за цим рецептом виходять дуже повітряними та м’якими. Смачного!