П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗмішайте соду, оцет і ще один засіб - і ви не впізнаєте...

Змішайте соду, оцет і ще один засіб – і ви не впізнаєте свою газову плиту: буде, як нова

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня знає, найлегше мити плиту одразу після того, як на неї потрапив бруд. Але в реальних умовах це виходить не завжди. Тому застарілі залишки жиру, плями, нагар доводиться відчищати. Звичайна вода і миючий засіб із цим не завжди здатні впоратися. На допомогу прийдуть наші поради. Знадобляться прості складники, які точно є на вашій кухні.

Три складники чудо-засобу для плити

Знадобиться засіб для миття посуду, сода і оцет. Змішайте у рівних пропорціях і отримаєте засіб, що підійде для очищення газової плити покритої емаллю, плити з нержавіючої сталі або склокерамічної варильної поверхні.

Раніше ми розповідали, як відмити ванну до блиску.

Нанесіть чудо-засіб на всю поверхню залиште на 5 хвилин. Після цього складні забруднення потріть. Змийте залишки чистою водою та витріть поверхню насухо.

Як відмити комфорки на плиті

Розчинивши підготовлений засіб у воді отримаємо речовину, яка відмиє комфорки. Тож доки працюватимите з поверхнею плити, нехай комфорки відмокають. Після такого замочування нагар із них легко змиється поролоновою губкою. Складні забруднення можна додатково потерти содою. Потім сполосніть комфорки чистою водою та витріть на сухо.

Як очистити решітки від газової плити

Відмити решітки найважче. Їхня форма часто не дозволяє їх повністю занурити в мийний засіб. Але можна скористатися перевіреним лайфхаком. Приготуйте засіб: змішайте 300 мл оцту, 50 мл засобу для миття посуду та 200 мл води. Із пульверизатора щедро обробіть решітки і покладіть їх у пакет для сміття. Загорніть або зав’яжіть його, аби волога не випаровувалася. Залиште на 1 годину. Складніші забруднення потребуватимуть більше часу, а дуже великий шар нагару вимагатиме такого замочування на ніч. Після цього зможете легко відчистити бруд. Сполосніть решітку водою – вона виглядатиме, як нова.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні