Сьогодні пропонуємо приготувати мусовий торт «Червоний оксамит». Цей класичний десерт родом із США — його вигадали і навчилися готувати ще у ХІХ столітті. За довгий час історія десерту обросла міфами, з’явилося багато варіацій рецепту. Розповідаємо, як правильно готувати «Червоний оксамит» у домашніх умовах. Це смачно та красиво! На святковому столі така страва завжди у центрі уваги.
Інгредієнти
Для коржу:
- яйця курячі – 2 штуки,
- кефір – 180 мл,
- вершкове масло – 150 г,
- борошно – 200 г,
- какао – 1 ст.л.
- харчовий барвник (гелевий червоний) – 2 г,
- цукор – 180 г,
- сода харчова – 0,5 ч.л.
Для мусового прошарку:
- вершки (жирні) – 400 г,
- цукрова пудра – 100 г,
- ванілін – на кінчику ножа,
- желатин – 15 р.
- вода (кип’ячена) – 100 мл,
Для прикрас:
- вершки – 200 г,
- цукрова пудра – 2 ст.л.
Приготування:
-
- Яйця трохи збийте з цукром.
- Влийте кефір і розтоплене вершкове масло, всипте соду і перемішайте.
- Додайте харчовий барвник, борошно та какао. Перемішайте до однорідної суміші.
- Викладіть рідке тісто в змащену форму і поставте на 40 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Готовий корж остудіть, дістаньте з форми і розріжте впоперек на дві частини.
- Желатин змішайте з холодною водою і заберіть на 5 хвилин.
- Вершки збийте з цукровою пудрою.
- Додайте заготовку з желатином, ванілін та перемішайте.
- На дно підготовленої форми викладіть перший корж.
- Додайте шар мусу, розрівняйте та поставте в холодильник на 2 години.
- Накрийте зверху другим коржем.
- Збийте вершки з цукровою пудрою.
- За допомогою кондитерського шприца викладіть зверху торта красиві візерунки із збитих вершків.
Вас також можуть зацікавити новини:
Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)
Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)