Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПриготуйте з кавуна террин: у захваті будуть і дорослі, і діти

Приготуйте з кавуна террин: у захваті будуть і дорослі, і діти

Этот материал также доступен на русском языке
Сезон кавунів у розпалі. На вулицях, у магазинах, на базарах - скрізь нас приваблює велика ягода. Кавун дуже корисний, він покращує кровообіг та здоров'я серця.

Низька калорійність, високий вміст води та клітковина допомагають нормалізувати травлення. А ще з кавуна виходять найсмачніші оригінальні страви.

Террин з кавуном

Террин — це десерт (холодна або заливна страва), який готують у формі з високими боками. Страва може бути як солодкою, так і солоною.

Інгредієнти

Кавун — 500 грамів, сливи — 200 грамів, виноград — 200 грамів, апельсиновий сік — 1/2 склянки, желатин — 15 грамів, цукор — 2 столові ложки.

Приготування

  • Кавун очистити від шкірки і насіння, нарізати дрібними кубиками. Сливи нарізати маленькими шматочками, видаливши кісточки. Виноград розрізати навпіл, видалити кісточки, якщо є.
  • Желатин замочити в 1/4 склянки холодної води на 10 хвилин. Потім розтопити його в 1/4 склянки апельсинового соку, підігріваючи на повільному вогні до повного розчинення.
  • У форму, застелену плівкою, викласти шматочки кавуна, слив і винограду.
  • Змішати апельсиновий сік, що залишився, з цукром, помішуючи до повного розчинення. Додати розтоплений желатин і ретельно перемішати.
  • Вилити желатинову суміш у форму з фруктами, переконавшися, що всі фрукти покриті. Прибрати террин у холодильник на 4-6 годин або до повного застигання.

Перед подачею акуратно витягти террин із форми і нарізати на порції.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні