Низька калорійність, високий вміст води та клітковина допомагають нормалізувати травлення. А ще з кавуна виходять найсмачніші оригінальні страви.
Террин з кавуном
Террин — це десерт (холодна або заливна страва), який готують у формі з високими боками. Страва може бути як солодкою, так і солоною.
Інгредієнти
Кавун — 500 грамів, сливи — 200 грамів, виноград — 200 грамів, апельсиновий сік — 1/2 склянки, желатин — 15 грамів, цукор — 2 столові ложки.
Приготування
- Кавун очистити від шкірки і насіння, нарізати дрібними кубиками. Сливи нарізати маленькими шматочками, видаливши кісточки. Виноград розрізати навпіл, видалити кісточки, якщо є.
- Желатин замочити в 1/4 склянки холодної води на 10 хвилин. Потім розтопити його в 1/4 склянки апельсинового соку, підігріваючи на повільному вогні до повного розчинення.
- У форму, застелену плівкою, викласти шматочки кавуна, слив і винограду.
- Змішати апельсиновий сік, що залишився, з цукром, помішуючи до повного розчинення. Додати розтоплений желатин і ретельно перемішати.
- Вилити желатинову суміш у форму з фруктами, переконавшися, що всі фрукти покриті. Прибрати террин у холодильник на 4-6 годин або до повного застигання.
Перед подачею акуратно витягти террин із форми і нарізати на порції.