Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЖеле з кавуна освіжить у спекотний день: не проґавте можливість насолодитися ніжними...

Желе з кавуна освіжить у спекотний день: не проґавте можливість насолодитися ніжними ласощами

Этот материал также доступен на русском языке
Кавун – унікальна ягода. Він містить містить антиоксидант лікопін, вітаміни С і А, які захищають клітини та підтримують імунну систему.

Він покращує кровообіг і здоров’я серця. Низька калорійність, високий вміст води та клітковина допомагають нормалізувати травлення. А ще з кавуна виходять дуже смачні страви.

Желе з кавуна

Желе з кавуна виходить ароматним і смачним, ідеально підходить для святкових застіль, також рятує у літню спеку. Особливо його полюбляють онуки.

Інгредієнти

Кавун —1 кілограм, цукор — 200 грамів, лимонний сік — 2 столові ложки, желатин 25 грамів, вода —1 склянка.

Приготування

  • Кавун очистити від шкірки та насіння, нарізати на шматочки.
  • Подрібнити мʼякоть у блендері до отримання пюре.
  • Проціджувати через сито або марлю для отримання чистого соку.
  • Желатин замочити в 1/2 склянки холодної води на 20 хвилин. Потім розтопити його, підігріваючи на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
  • У каструлі зʼєднати кавуновий сік і цукор.
  • Підігріти на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру.
  • У гарячу кавунову суміш додати розчинений желатин і ретельно перемішати. Додати лимонний сік і перемішати.
  • Розлити суміш по формочках або в одну велику форму. Прибрати в холодильник на 4-6 годин або до повного застигання.

Перед подачею акуратно витягти желе з форми.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні