Він покращує кровообіг і здоров’я серця. Низька калорійність, високий вміст води та клітковина допомагають нормалізувати травлення. А ще з кавуна виходять дуже смачні страви.
Желе з кавуна
Желе з кавуна виходить ароматним і смачним, ідеально підходить для святкових застіль, також рятує у літню спеку. Особливо його полюбляють онуки.
Інгредієнти
Кавун —1 кілограм, цукор — 200 грамів, лимонний сік — 2 столові ложки, желатин– 25 грамів, вода —1 склянка.
Приготування
- Кавун очистити від шкірки та насіння, нарізати на шматочки.
- Подрібнити мʼякоть у блендері до отримання пюре.
- Проціджувати через сито або марлю для отримання чистого соку.
- Желатин замочити в 1/2 склянки холодної води на 20 хвилин. Потім розтопити його, підігріваючи на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
- У каструлі зʼєднати кавуновий сік і цукор.
- Підігріти на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру.
- У гарячу кавунову суміш додати розчинений желатин і ретельно перемішати. Додати лимонний сік і перемішати.
- Розлити суміш по формочках або в одну велику форму. Прибрати в холодильник на 4-6 годин або до повного застигання.
Перед подачею акуратно витягти желе з форми.