Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниУ МВФ зробили прогноз, чи продовжуватимуться воєнні дії в Україні у 2025...

У МВФ зробили прогноз, чи продовжуватимуться воєнні дії в Україні у 2025 році

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні вже два з половиною роки триває найжорстокіша, кровопролитна війна. У Міжнародному валютному фонді зробили прогнози для українців.

Так, за словами голови місії МВФ в Україні Гевіна Грея, війна росії проти України не закінчиться у 2024 році і триватиме у 2025 році, через що Україні знадобиться більше грошей для фінансування бюджету.

Раніше ми розповідали, що відбувається на фронті станом на 23 серпня.

Ми зараз зосереджені на п’ятому перегляді програми, і я думаю, що контекст дуже зрозумілий. Війна триватиме довше. Війна навряд чи закінчиться цього року. На жаль, вона триватиме і наступного року“, – зазначив під час дискусії Центру економічної стратегії Грей.

Такі прогнози ставлять під удар економіку України та говорити про її швидке відновлення зараз дуже рано. МВФ розглядає включення до розрахунків програми з Україною частини суми у 50 млрд доларів заморожених російських активів. Але жодних гарантій від G7, що Україна отримає ці гроші наразі немає.

У 2025 році Україні знадобиться більше зовнішнього фінансування, ніж ми очікували. Я думаю, що значна частина коштів надійде від донорів. Але внутрішня політика України також має бути спрямована на досягнення бажаного результату“, – резюмував Гевін Грей.

Вас також можуть зацікавити новини:

Вибори в США та війна в Україні: чого нам чекати у разі перемоги Камали Гарріс або Дональда Трампа

Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні