Ця випічка завдяки сиру виходить м’якою, смачною та ніжною. Обов’язково приготуйте сирні кренделі.
Раніше ми розповідали, як приготувати сирні пончики.
Інгредієнти:
- Сир – 200 г;
- Сметана – 1 ст.ложка;
- Сіль – щіпка;
- Ванілін – до смаку;
- Цукор – 65 г;
- Рослинна олія – 2 ст. ложки;
- Яйця – 2 шт.;
- Борошно – 300-350 г;
- Розпушувач – 7 г;
- Цукор для посипання – 30 г.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, змішайте в ній сир, сметану, цукор, сіль, яйця, олію та ванілін, за допомогою блендера перебийте масу, щоб вона була однорідною. Всипте просіяне борошно і розпушувач.
- Замісіть тісто, воно має бути м’яким, але не липким, якщо не вистачить борошна, можна ще трохи додати, все залежить від сиру і борошна. Якщо сир дуже м’який, то борошна може знадобитися більше.
- Поділіть тісто, що вийшло, на шматочки, вагою близько 50 г. Скачайте їх у кульки. З колобка зробіть джгутик і скачайте тісто з двох сторін до центру, щоб сформувати крендельки. На звороті крендель защипніть.
- Вмочіть кренделі в цукор і викладіть на лист, застелений пергаментним папером.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.