Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЯк правильно обрізати малину в серпні й чим після цього потрібно підгодувати...

Як правильно обрізати малину в серпні й чим після цього потрібно підгодувати кущі

Этот материал также доступен на русском языке
Хочете завжди збирати хороший урожай малини? Не забудьте про обов'язкове серпневе підрізання кущів. Ну і внесення після цього правильного підживлення.

Правильне обрізання малини потрібне для її хорошої врожайності та контролю за захворюваннями. Здійснювати обрізання малини потрібно вже в серпні – одразу після збирання врожаю. А після обрізання необхідно обов’язково внести правильні добрива. Розповідаємо, як це все зробити.

Раніше ми розповідали, які дерева та кущі неодмінно потрібно обрізати в серпні.

Видаляючи старі відплодоношені пагони малини, ви створюєте простір для зростання нових пагонів та покращення плодоношення кущів наступного року.

Крім того, обрізання – відмінна профілактика хвороб, зокрема борошнистої роси та ботритису. Проріджуючи пагони, ви даєте можливість повітрю та сонячному світлу вільно циркулювати по рослині до нижньої частини, що знижує ризик розвитку патогенів.

Як правильно обрізати кущі малини в серпні

Обрізання малини в серпні потрібно здійснити відразу після плодоношення — у цей час дуже легко відрізнити старі пагони від нових.

Можна обрізати річну гілку відразу ж, як зібрали ягоду, до рівня землі. Одночасно потрібно обрізати слабкі або пошкоджені стебла таким чином, щоб загалом відстань між стеблами становила приблизно 10-15 см.

Після обрізання видаліть все рослинне сміття — його можна спалити на деревний попіл і використовувати для підживлення тієї ж малини.

Чим удобрити кущі малини після обрізання в серпні

Малину підживлюють у серпні для прискорення здерев’яніння стебел, зміцнення та насичення кореневої системи для майбутньої зимівлі.

Для цього потрібно використовувати агрохімічні добрива з калієм та фосфором, але не з азотом. Пам’ятайте, що в серпні потрібно використовувати третину від звичайної норми добрив.

Також можна самостійно приготувати добрива з деревного попелу. Для цього в 20 літрах води розведіть 1 склянку деревного попелу – робіть це поступово, постійно помішуючи розчин, щоб попіл добре розчинився. Дайте розчину настоятися протягом не менше ніж 24 годин. Поливати кущі розчином потрібно рівномірно по прикореневій зоні.

Вас також можуть зацікавити новини:

Українцям хочуть знизити тариф на електроенергію – чи буде світло та тепло взимку (відео)

Уряд скасує прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцдопомогою (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні