Аджика з горіхами
Інгредієнти
Волоські горіхи – 200 грамів, гострий червоний перець – 150 грамів, часник – 100 грамів, кінза — пучок, коріандр мелений – 1 чайна ложка, хмелі-сунелі – 1 чайна ложка, сіль за смаком.
Приготування
- Горіхи підсушити на сухій пательні, потім подрібнити в блендері або на мʼясорубці.
- Гострий перець очистити від насіння і також подрібнити.
- Часник очистити і пропустити через прес. Кінзу дрібно нарізати.
- У глибокій мисці змішати подрібнені горіхи, перець, часник, кінзу, коріандр, хмелі-сунелі та сіль.
- Ретельно перемішати до однорідної маси.
- Готову аджику можна відразу використати або розкласти по стерилізованих банках і зберігати в холодильнику.
Аджика може бути як густою, так і більш рідкою. Якщо ви хочете отримати густішу аджику, додайте менше зелені.