П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи вмієте ви маринувати баклажани: дивовижна закуска готова до вживання через 4-5...

Чи вмієте ви маринувати баклажани: дивовижна закуска готова до вживання через 4-5 днів

Этот материал также доступен на русском языке
Мариновані баклажани – це простий та швидкий рецепт закуски, яка підійде до всього. За свої старання ви будете винагороджені чудовим смаком.

Мариновані баклажани

Інгредієнти

Баклажани – 5-6 шт., оцет (6%) – 100 мл, вода – 2 склянки, гвоздика – 4 шт., лавровий лист – 5 шт., чорний перець – 10 горошин, мед – 2 столові ложки, цукор – 1 столова ложка, сіль – 1,5 столової ложки, олія – 1 столова ложка, часник – 1 зубчик.

Як готувати

  • Баклажани очистити від шкірки і нарізати кружальцями або кубиками. Розігріти олію на сковороді і обсмажити баклажани до золотистої скоринки з обох боків.

  • Приготувати маринад: у каструлі змішати оцет, воду, гвоздику, лавровий лист, перець горошком, мед і цукор, сіль та олію. Довести маринад до кипіння, потім зняти з вогню і остудити.

  • У чисту банку або емальовану каструлю викласти обсмажені баклажани шарами, пересипаючи їх подрібненим часником. Залити баклажани маринадом так, щоб вони були повністю вкриті ним. Накрити посудину кришкою і поставити в холодильник. Через 3-5 днів баклажани будуть готові.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні