Раніше ми писали, які трав’яні збори допоможуть при панкреатиті налагодити роботу підшлункової залози.
Дослідження, опубліковане в червні 2024 року в журналі The Journal of Nutrition, Health and Aging показало, що люди середнього віку, які їли більше фруктів, мали нижчі показники депресії в літньому віці.
У ході довгострокового дослідження у Сінгапурі протягом 20 років відслідковувалося близько 14 000 учасників. Ті, хто споживав більше фруктів (не менше трьох порцій на день), знизили ймовірність виникнення вікової депресії як мінімум на 21%.
Результати дослідження можуть істотно вплинути на профілактику розладів психічного здоров’я, які надзвичайно поширені серед людей похилого віку. Про це повідомляє журнал Health.
Фрукти, про які йдеться, являли собою 14 конкретних варіантів, які зазвичай їдять у Сінгапурі. Серед них апельсин, мандарин, папайя, банан та кавун. Саме їхні дані пов’язані із зменшенням ймовірності депресії.
Примітно, що овочі, які також були оцінені у дослідженні, не вплинули на рівень депресії.
Які продукти допомагають зменшити занепокоєння
- Додавання заморожених або свіжих фруктів у смузі.
- Топінг йогурт з ягодами.
- Приготування барвистих салатів із фруктами.
- Поєднання фруктів з соусом у якості закуски.
- Використання улюблених фруктів з шоколадним соусом у якості десерту.
- Додавання фруктів у вівсянку або пластівці.
Щоразу, коли ви додаєте до свого раціону черговий фрукт, ви можете бути впевнені, що робите все можливе для свого здоров’я в цілому і, можливо, зокрема, для психічного здоров’я в майбутньому.
Вас також можуть зацікавити новини: