Раніше ми розповідали, як приготувати легендарний торт “Мурашник” без випічки.
Інгредієнти:
- яйця (жовтки) – 2-3 шт.;
- цукор – 100 г + 3 ст. л.;
- вершкове масло – 50 г + 25 г;
- молоко – 125 мл;
- борошно – 180 г;
- розпушувач – 1,5 ч. л.;
- сіль – щіпка;
- ванільний екстракт – за смаком;
- яблука – 2-3 шт.;
- цукрова пудра – для посипання
Приготування:
- Тісто: збийте жовтки з цукром до пишного білого крему. Розтопіть вершкове масло і додайте до яєчної суміші. Поступово додайте молоко, борошно, розпушувач і ванільний екстракт. Перемішайте до однорідної маси.
- Форма: змастіть форму для випічки вершковим маслом і викладіть тісто.
- Яблука: очищені яблука наріжте тонкими часточками і викладіть на тісто.
- Карамель: розтопіть решту вершкового масла і з’єднайте з цукром. Полийте яблука карамеллю.
- Випікання: випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
Готовий пиріг остудіть і посипте цукровою пудрою. Дуже смачно куштувати пиріг з кулькою морозива або збитими вершками.