П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей ретро-салат раніше готували у кожному ресторані

Цей ретро-салат раніше готували у кожному ресторані

Этот материал также доступен на русском языке
50 років тому цей салат був неймовірно популярним. Його готували в усіх ресторанах та кафе. Незважаючи на те, що готується такий салат без використання м'яса та риби, виходить він дуже ситним.

Раніше ми давали рецепт оригінального салату на зиму.

Щоб приготувати салат “Чайка” так як це робили раніше, необхідні дуже прості продукти.

Інгредієнти:

  • 5 великих курячих яєць;
  • банку консервованого зеленого горошку;
  • 200 гр твердого сиру (краще брати без добавок і не гострий, з нейтральним смаком);
  • 1/2 фіолетової або білої цибулі (фіолетовий надасть салату яскраві фарби, але цього разу у мене його не було, тому готувала зі звичайним);
  • два середні мариновані огірки;
  • заправляється салат майонезом, але і зі сметаною він виходить смачним.

Приготування:

  1. Варені яйця наріжте дрібними, однаковими кубиками. Лучок – ще дрібніший, ніж яйця і залийте окропом хвилин на 5.
  2. Шматок твердого сиру натираємо. З горошку зливаємо всю рідину.
  3. Залишаємо трошки сиру та горошку, щоб потім прикрасити салат. Всі інші інгредієнти перемішуємо, додаємо майонез, тільки не переборщіть, салат не повинен бути рідким. 
  4. Викладаємо «Чайку» у гарну тарілку, посипаємо зверху сиром та горошком. Подаємо до столу. 

Вас також можуть зацікавити новини:

Кабачковий пиріг з невидимого тіста: такої смакоти ви ще не куштували

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні