П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСкарбничка корисних порад: як влітку примножити красу та здоров'я волосся, шкіри, ніг

Скарбничка корисних порад: як влітку примножити красу та здоров’я волосся, шкіри, ніг

Этот материал также доступен на русском языке
Літо плавно котиться до завершення, але ще є час та можливість скористатися всіма його перевагами та приділити увагу собі.

Щоб п’яточки були м’якими

«Дуже люблю літо за можливість ходити у відкритих босоніжках. Але вони інколи набивають п’яти і ті стають грубішими.

Швидко пом’якшити п’яти мені допомагає розпарювання ніг у ванночці з перекисом водню. Така суміш підійде для екстрених випадків, проте користуватись нею на регулярній основі я б не рекомендувала.

Готується склад так:

• налити півтора літра води;

• додати в рідину перекис і кухонну сіль з розрахунку 25 мілілітрів перекису і 50 грамів солі відповідно;

• витримати ноги в приготовленому розчині протягом 10 хвилин;

• зішкребти розмоклі ділянки огрубілої шкіри;

витерти стопи і змастити їх кремом.

За бажанням, воду можна замінити відварами трав. Особисто я віддаю перевагу відвару звичайної ромашки, яку, як і перекис водню, купую в аптеці».

Жанна Борзова, м. Буча

Як позбутися пігментних плям на обличчі?

«Влітку в мене на обличчі з’являються пігментні плями. Знайома лікарка казала, що то вікове – судини стають менш витривалими, лопаються і залишають плями, нічого не поробиш. Але я все-таки спробувала змінити ситуацію на краще, бо, як жінці, миритись із цим не хотілося. Зараз влітку, два рази на місяць, я роблю дуже просту маску. І вона вирішує мою проблему практично повністю.

Додайте до однієї чайної ложки свіжих вершків збитий в піну яєчний білок і на кінчику ножа порошок борної кислоти. Змішайте все в однорідну масу і, погладжуючи, нанесіть на шкіру обличчя. За 40 хвилин змийте маску теплою водою.

Плями після таких процедур зникають. І я навіть не завжди можу точно знайти місця, де вони були. Можливо, головним чинником такої чудової дії є регенеруюча сила яєчного білка».

Софія Гольман, м. Одеса

Судоми на морі. Що робити?

«Як колишня плавчиня, завжди переймаюся, коли люди неправильно поводяться на воді, особливо під час судом. Зазвичай у такій ситуації люди лякаються, в них порушується ритм роботи серця, пришвидшується дихання, і зникають сили для боротьби за своє життя.

Тому за будь-яких умов треба зберігати спокій. Ще люди намагаються якнайшвидше дістатись до берега. А треба, навпаки, не витрачати зайвих зусиль, не робити поспішних рухів.

Що ж треба робити насправді?

  • Переверніться на спину – це найвигідніше положення для відпочинку. Якщо до цього ви пливли на спині, переверніться на груди. Дуже важливо змінити положення тіла.
  • Якщо маєте тягнучі відчуття в кисті, швидко з силою стисніть руку в кулак. А потім різко відкиньте руку в зовнішній бік і розтисніть кулак. Зробіть так кілька разів.
  • Якщо звело литковий м’яз, намагайтеся зігнутися і обхопити стопу руками, а потім потягнути стопу на себе.
  • Якщо звело м’язи стегна, спробуйте обхопити рукою ногу із зовнішнього боку трохи нижче гомілки біля самої щиколотки. Потім зігніть ногу в коліні і сильно потягніть рукою назад до спини. Виконувати всі ці маніпуляції зручніше, лежачи на воді на спині.

Багато любителів далеких запливів пришпилюють до купальника або плавок шпильку. Під час судом може допомогти будь-який гострий предмет: необхідно кілька разів вколоти постраждалу ногу або руку. Але інколи це стає проблемою для тих, хто боїться крові. Таким людям допоможуть лише наведені вище вправи».

Наталя Куржинська, Київська область

Захищаємо волосся влітку

«Від літньої спеки страждає не лише шкіра, а й волосся. Тому я, починаючи з кінця травня і до середини вересня, 1-2 рази на тиждень роблю маску або використовую відвар. На мою думку, ці процедури можна робити навіть частіше, погано не буде.

МАСКА З ЯЄЦЬ. Для приготування маски необхідно змішати 2 яйця, 2 чайні ложки оливкової олії і таку ж кількість лимонного соку. Потім готову суміш нанести на волосся – від коренів до кінчиків, загорнути харчовою плівкою та рушником. Через 40 хвилин добре вимити волосся теплою водою.

ВІДВАР ІЗ НАСІННЯ ЛЬОНУ. Для приготування відвару необхідно прокип’ятити 50 грамів насіння у воді, дати йому настоятися кілька годин. Потім сполоснути волосся і загорнути в рушник на 30 хвилин, опісля добре промити теплою водою».

Маргарита Лущ, м. Харків

Читайте також:

Скарбничка здорових порад: як позбутися сверблячки після укусу комарів, зняти нервові спазми та інше.

Скарбничка корисних порад: справи, які треба робити влітку – стираємо парасольку, боремося з міллю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні