Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСередня зарплата та повний стаж: на яку пенсію можна розраховувати

Середня зарплата та повний стаж: на яку пенсію можна розраховувати

Этот материал также доступен на русском языке
Розмір пенсії залежить від розміру зарплати та кількості страхового стажу. Розповідаємо, на яку суму можна розраховуватипри повному стажі та середній зарплаті.

На липень середня пенсія в Україні становить 5816 гривень. Проте більшість пенсіонерів одержують менше. Розповідаємо, на які виплати можна розраховувати при середньому розмірі зарплати та страховому стажі 35 років.

Раніше ми розповідали, хто отримає надбавку до пенсії у вересні.

Від чого залежить розмір пенсії

Розмір пенсії розраховується за спеціальною формулою та залежить від трьох складових: середньої зарплати по країні, середньої зарплати конкретної людини та кількості заробленого нею стажу. При розрахунку середня зарплата за останні три роки множиться на співвідношення індивідуальної зарплати до середньої, а також кількість років трудового стажу і на 1%.

На яку пенсію можна розраховувати при середній зарплаті та повному стажі

Знаючи пенсійну формулу та середню зарплату по країні, можна приблизно вирахувати свою пенсію. Якщо людина має 35 років страхового стажу, а розмір її зарплати був середнім, вона отримуватиме 5 401,5 гривні пенсійних виплат.

Таким чином, розмір пенсії людини буде меншим, ніж розмір пенсії країною. Втім, ця сума більша за розмір пенсії більшості українських пенсіонерів. Згідно з липневою статистикою Пенсійного фонду, 62% українців отримують до 5000 гривень.

Джерело: Фокус

Вас також можуть зацікавити новини:

Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні