Хмільний «Наполеон» вас точно не сп’янить, але саме додавання пива в тісто робить його ще слоїстим і ніжнішим. Такий торт розлітається на ура.
Раніше ми розповідали, як спекти “Наполеон” на сковороді.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 250 г вершкового масла;
- 400 г борошна;
- 200 мл світлого пива;
- щіпка солі.
Для заварного крему:
- 600 мл молока;
- 180 г цукру;
- 3 курячі яйця;
- 75 г борошна;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 100 г вершкового масла.
Приготування:
- Вершкове масло потрібно нарізати невеликими кубиками або натерти на великій тертці і змішати з борошном і сіллю, добре перетерти руками. Влити пиво та замісити еластичне та м’яке тісто.
- Прибрати тісто в пакет і відправити в холодильник на пів години.
- В цей час можна зварити крем.
- Для цього поставте на плиту каструлю і влийте в неї 500 мл молока.
- В окремому посуді збийте віночком або міксером яйця з борошном та ванільним цукром, додайте 100 мл молока та розмішайте.
- Коли молоко в каструлі закипить, тонким цівком введіть яєчно-борошняну суміш, весь час помішуйте. Як тільки крем почне густіти, можете знімати його з плити. Переварювати його не потрібно, інакше може взятися крупинками.
- Дайте крему охолонути і лише потім введіть розм’якшене вершкове масло і збийте масу до однорідності міксером.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Тісто розділіть на 7-8 частин і розкачайте їх у круги товщиною 1-2 мм.
- Коржі випікайте в духовці хвилин 5-6, поки вони не зарум’яняться.
- За допомогою тарілки або кришки обріжте коржі, надавши їм однакову форму та розмір. Із залишків зробіть крихту для прикраси.
- Зберіть торт, верх і боки теж щедро змастіть кремом і посипте крихтою. Заберіть у холодильник на ніч, щоб «Наполеон» добре просочився.
Читайте також: Тепер «Наполеон» готуватимете тільки так: найшвидший рецепт із трьох інгредієнтів