П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей рецепт «Наполеона» встиг завоювати мільйони сердець: найсмачніший торт із незвичайним компонентом

Цей рецепт «Наполеона» встиг завоювати мільйони сердець: найсмачніший торт із незвичайним компонентом

Этот материал также доступен на русском языке
Торт "Наполеон" - це класика, яка не виходить із моди. Але окрім традиційного рецепту є і новаторські, які допомагають приготувати торт із родзинкою. Саме таким є рецепт на основі пива.

Хмільний «Наполеон» вас точно не сп’янить, але саме додавання пива в тісто робить його ще слоїстим і ніжнішим. Такий торт розлітається на ура.

Раніше ми розповідали, як спекти “Наполеон” на сковороді.

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 250 г вершкового масла;
  • 400 г борошна;
  • 200 мл світлого пива;
  • щіпка солі.

Для заварного крему:

  • 600 мл молока;
  • 180 г цукру;
  • 3 курячі яйця;
  • 75 г борошна;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Вершкове масло потрібно нарізати невеликими кубиками або натерти на великій тертці і змішати з борошном і сіллю, добре перетерти руками. Влити пиво та замісити еластичне та м’яке тісто.
  2. Прибрати тісто в пакет і відправити в холодильник на пів години.
  3. В цей час можна зварити крем.
  4. Для цього поставте на плиту каструлю і влийте в неї 500 мл молока.
  5. В окремому посуді збийте віночком або міксером яйця з борошном та ванільним цукром, додайте 100 мл молока та розмішайте.
  6. Коли молоко в каструлі закипить, тонким цівком введіть яєчно-борошняну суміш, весь час помішуйте. Як тільки крем почне густіти, можете знімати його з плити. Переварювати його не потрібно, інакше може взятися крупинками.
  7. Дайте крему охолонути і лише потім введіть розм’якшене вершкове масло і збийте масу до однорідності міксером.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  9. Тісто розділіть на 7-8 частин і розкачайте їх у круги товщиною 1-2 мм.
  10. Коржі випікайте в духовці хвилин 5-6, поки вони не зарум’яняться.
  11. За допомогою тарілки або кришки обріжте коржі, надавши їм однакову форму та розмір. Із залишків зробіть крихту для прикраси.
  12. Зберіть торт, верх і боки теж щедро змастіть кремом і посипте крихтою. Заберіть у холодильник на ніч, щоб «Наполеон» добре просочився.

Читайте також: Тепер «Наполеон» готуватимете тільки так: найшвидший рецепт із трьох інгредієнтів

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні