П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіжніше просто не буває: цю печінку ви готуватимете через день – секрет...

Ніжніше просто не буває: цю печінку ви готуватимете через день – секрет у правильному клярі

Этот материал также доступен на русском языке
Дуже часто із звичайнісіньких і бюджетних продуктів можна приготувати найсмачнішу страву, яка ідеально доповнить обід чи вечерю. Сьогодні ділимося рецептом найсоковитішої та найніжнішої печінки.

Господині знають, що приготувати соковиту і ніжну печінку досить складно. Вона може вийти сухуватою і жорсткою, але не цього разу. Від такої печінки ви будете у захваті.

Раніше ми розповідали, як зробити найвдаліший кляр для м’яса та риби.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 2 курячі яйця;
  • 75 мл молока;
  • 3,5-4 ст. ложки;
  • 2 ст. ложки борошна для обвалювання печінки;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, перець – за смаком.
  • олія – для смаження.

 

Приготування:

  1. В окремому посуді збийте яйця до піни, всипте сіль, перець і борошно, ретельно розмішайте, щоб не було грудочок, введіть молоко і знову добре розмішайте. Додайте подрібнений часник. Тісто має вийти за густотою, як на панкейки, трохи рідше, ніж на оладки.
  2. Курячу печінку помийте, очистіть від прожилок і краще її розрізати на дві половинки. Посоліть і поперчіть.
  3. У пакет всипте борошно та по черзі відправляйте туди печінку. До такої печінки кляр пристає ще краще і добре тримається.
  4. Кожен шматочок печінки вмочіть у приготовлений кляр і обсмажте на розігрітій сковороді з олією. Найкраще це робити на середньому вогні. Обсмажувати потрібно з двох боків до золотистого кольору та повної готовності.
  5. Кляр запечатує сік і робить печінку дуже ніжною та смачною.
  6. Щоб прибрати зайвий жир, готову печінку потрібно діставати на паперові серветки або рушники.

Читайте також: Печінка з яблуками в духовці

Вас також може зацікавити новину: Збільшити призначену пенсію: як правильно для цього оформити документи (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні