Спробуйте приготувати печиво без духовки. Прості інгредієнти та сковорода – все, що вам потрібно. Повірте, ви не пошкодуєте.
Раніше ми розповідали, як спекти пиріг “Трухлявий пень”.
Інгредієнти:
- Борошно — 270 г (2 склянки ємністю 200 мл)
- Сметана — 100 г
- Олія — 3 ст. ложки (45 мл)
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 80 г
- Розпушувач — 1 ч. ложка з гіркою
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднайте сметану, цукор і яйце, збийте віночком або міксером до однорідності.
- Влийте олію і перемішайте міксером.
- Просійте приблизно половину борошна (130-140 г) і розпушувач і перемішайте міксером.
- Поступово просіюючи борошно, що залишилося, замісіть руками тісто. Воно повинне вийде м’яким і не липнути до рук.
- Розділіть тісто на 2-3 частини та з кожної частини розкотіть ковбаску близько 4 см у діаметрі.
- Наріжте ковбаску маленькими шматочками завтовшки близько 1,5 см і скачайте в кульки.
- Молоточком для м’яса або виделкою злегка розплющіть кульку в коржик.
- Суху сковороду без олії добре розігрійте і викладіть на неї заготовки. Готуйте печиво на мінімальному вогні приблизно по 3 хвилини з кожного боку до рум’яності. Краї печива в гарячому стані можуть залишитися білими і м’якими, але вони все одно пропікаються.
Вас також можуть зацікавити новини:
Найсмачніше вівсяне печиво із секретним компонентом: у магазині такого точно не знайдете
Нульовий кредит на сонячні станції: що змінилося за умов, які пропонують банки (відео)