Фудексперт Світлана Левицька поділилася на своїй сторінці в соцмережах оригінальним рецептом яблучного десерту із звичайнісіньких продуктів.
Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший персиковий заливний пиріг.
Інгредієнти:
- 1 упаковка листкового тіста;
- 2 великі яблука;
- 20-30 г вершкового масла;
- 2 ч. ложки кориці;
- По 2 ст. ложки згущеного молока на кожне яблуко.
Приготування:
- Яблука потрібно помити та вирізати серединку практично до самої шкірки. Серцевину з насінням потрібно видалити.
- На сковороді розтопити масло, порізати серединки на невеликі шматочки, додати згущене молоко з розрахунку 1 столову ложку на одне яблуко, посипати корицею і тушкувати до розм’якшення.
- Тісто потрібно розкласти та за допомогою кришки вирізати кола.
- В яблука потрібно додати по 1 столовій ложці згущеного молока.
- Загорнути в тісто яблука, добре спресовуючи тісто всередину біля отвору. Додати начинку, проштовхуючи маленькою ложкою.
- Викласти трохи на відстані один від одного.
- Зверху можна змастити яйцем.
- Випікати на першому рівні духовки при 180 градусів хвилин 70-80. Важливо, щоб тісто пропеклося всередині. Слідкуйте, щоб верх не пригорав, якщо верх надто швидко рум’яниться – потрібно прикрити пергаментом.
Смачного!
Читайте також: Додайте до кефіру варення – і самий пухкий, повітряний пиріг готовий: найсмачніший «Трухлявий пень»