П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПікантна закуска на зиму – мариновані сливи із секретним інгредієнтом

Пікантна закуска на зиму – мариновані сливи із секретним інгредієнтом

Этот материал также доступен на русском языке
Слива - продукт з багатим вмістом клітковини та пектину. Сприяє появі апетиту, посилює процес травлення, ваш шлунок стає активнішим. Ще одна традиційна страва української кухні – мариновані сливи.

Раніше ми поділилися оригінальним рецептом аличі на зиму.

Слива – найпродуктивніша садова культура, щорічно приносить щедрий врожай. Цього року вона просто чудова. Зі слив можна зробити не тільки смачне варення, а й пікантну закуску на зиму.

Інгредієнти

На 2 банки об’ємом ½ л:

  • 600–800 г сливи;
  • 300 мл води;
  • 200 г цукру;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 50 мл оцту 9%;
  • ½ чайної ложки кориці;
  • 3–4 бутони сушеної гвоздики;
  • 2–3 горошини чорного перцю;
  • 2–3 горошини запашного перцю;
  • 4 столові ложки коньяку.

Приготування

    1. Налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте цукор та сіль і добре перемішайте.
    2. Влийте оцет і всипте перець, гвоздику та корицю. Готуйте маринад на слабкому вогні кілька хвилин, поки він стане трохи тягучим.
    3. Додайте секретний інгредієнт цього рецепту – коньяк. Все ретельно перемішайте.
    4. Викладіть сливи в миску і залийте гарячим маринадом. Залишіть на годину за кімнатної температури. Потім поверніть маринад у каструлю, доведіть до кипіння і знову залийте сливи. Повторіть те саме через 60 хвилин.

Ще через годину знову злийте маринад і доведіть його до кипіння. Викладіть сливи у стерилізовані банки, заповніть маринадом і закатайте.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Найсмачніше вівсяне печиво із секретним компонентом: у магазині такого точно не знайдете

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні