П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЯк відбілити білу підошву до блиску: ці звичайні засоби повернуть взуттю презентабельний...

Як відбілити білу підошву до блиску: ці звичайні засоби повернуть взуттю презентабельний вигляд

Этот материал также доступен на русском языке
Кросівки перестали бути суто спортивним взуттям давно. Вони чудово пасують до повсякденного образу і дорослих, і дітей. Влітку люди часто обирають взуття на білій підошві. Але, на жаль, з часом вона втрачає вигляд: набуває жовтизни, а бруд не хоче відмиватися звичайною вологою ганчіркою. Ми зібрали найкращі поради, як відчистити білу підошву, аби ваше взуття щонайдовше виглядало, як нове.

Чистимо кросівки зубною пастою

Паста для чищення зубів здатна не тільки освіжити ротову порожнину і доглядати за зубами. Бікарбонат та карбонат кальцію в її складі допоможуть відбілити й підошву взуття. Спочатку вологою ганчіркою очистіть кросівки. Потім на стару зубну щітку нанесіть трохи пасти та почистіть підошву.

Раніше ми розповідали,  як прати махрові рушники.

Залиште зубну пасту до повного висихання на 5 хвилин. Чистою вологою ганчіркою приберіть залишки пасти.

Як приготувати чудо-засіб із соди та оцту

Змішайте пів склянки оцту та пів склянки води, додайте столову ложку харчової соди. Змочіть у суміші ганчірку і протріть нею підошву. Можна додатково використовувати щітку. Залишіть на 5 хвилин і протріть чистою вологою ганчіркою.

Перекис водню для білої підошви

У досить великій мисці приготуйте розчин: на 1 літр води 100 мл перекису водню. Поставте вимиті кросівки в миску так, щоб розчин повністю покривав підошву. Залиште на 30 хвилин. Цього часу достатньо, аби перекис вивів жовтизну і складні забруднення. Протріть підошви чистою вологою ганчіркою.

Рідина для зняття лаку врятує взуття

Важливо обережно поводитися з цим засобом, якщо біла лише підошва, а кросівки іншого кольору. Змочіть ватний диск рідиною для зняття лаку або ацетоном та протріть забруднення. Краще цю процедуру проводити на вулиці або біля відчиненого вікна. На завершення зніміть залишки засобу чистою вологою ганчіркою.

Міцелярна вода не тільки для шкіри

Цей засіб не тільки добре очищає шкіру, а й допоможе очистити білу підошву кросівок. Просто протріть її змоченим у міцелярній воді ватним диском.

Суміш з прального порошку та лимона для кросівок

Пральні засоби для білих речей також стануть у нагоді при потребі відчистити підошву. Навіть звичайний найдешевший порошок згодиться. Змішайте його із соком лимона до утворення кашки. Нанесіть на підошву старою зубною щіткою і залиште на 10 хвилин. Потім почистіть особливо складні місця щіткою і добре промийте водою.

Гумка для олівців від чорних смуг

Чорні риски на білій підошві може витерти звичайна гумка для олівців. Використовуйте лише білу гумку, адже кольорова може залишити слід.

Читайте також:

Навіть старий унітаз сяятиме білизною від цього чудо-засобу: жодної покупної хімії

Стара чавунна сковорода буде блищати, як нова – ось що потрібно зробити

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні