П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: нове слово у класичній рецептурі – піца з баклажанами

Готуємо смачно: нове слово у класичній рецептурі – піца з баклажанами

Этот материал также доступен на русском языке
Піца стрімко та впевнено увійшла до нашого гастрономічного життя, полюбилася всім та переживає нове народження: українські кулінари та домашні господині привносять у класичну рецептуру свою фантазію.

Піца з баклажанами

Інгредієнти

Борошно — 350 грамів, сіль — дрібка, сода — 1 чайна ложка, лимонний сік — 2 чайні ложки, вода — 200 мілілітрів, олія — 4 столові ложки, базилік — 20 грамів, помідори — 2 штуки, баклажан — 1 штука, твердий сир — 50 грамів, цибуля — 1 штука, сушений базилік, орегано — за смаком.

Приготування

  • З’єднати просіяне борошно, сіль і соду, попередньо погашену лимонним соком.
  • Поступово влити холодну воду, перемішати все руками.
  • Посипати стіл борошном і вимісити тісто.
  • Розкачати заготовку тонким шаром, викласти на застелене пергаментом деко і змастити олією.
  • Очистити помідори від шкірки та подрібнити блендером.
  • Розподілити томатне пюре по тісту і посипати листям базиліка.
  • Половину баклажана нарізати пластинками, другу – дрібними кубиками.
  • Цибулю нарізати кільцями.
  • Викласти овочі на піцу.
  • Потім змастити усе рослинною олією і посолити за смаком. Зверху посипати тертим сиром.
  • Приправити корж сушеними травами і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Вам буде корисно:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні