Звичайно, цей рецепт трохи змінений, але біляші виходять такими ж смачними.
Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для пиріжків та піци.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 3 склянки;
- Сухі дріжджі – 7 г;
- Цукор – 1 ст. ложка;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Розпушувач – 0,5 ч. ложки;
- Вода – 300 мл;
- Рослинна олія – 50 мл.
Для начинки:
- Свино-яловичий фарш – 300-400 г;
- Цибуля – 1 шт.;
- Холодна вода – пів склянки;
- Сіль, перець.
Приготування:
- Опару можна не робити, у глибокій мисці з’єднайте теплу воду, цукор, сіль та дріжджі, добре розмішайте. Борошно просійте з розпушувачем і введіть у рідку суміш, замісіть тісто, на останньому етапі вимішування влийте олію.
- Головне, не перестаратися з розпушувачем, інакше тісто вийде жорстким. Чому досвідчені господині радять додавати розпушувач? Відповідь проста – вироби з такого тіста навіть на другий та третій день залишаються м’якими. Саме тісто виходить пористим та повітряним.
- Тісто має вийти м’яким та еластичним, важливо його не забивати, нехай навіть трохи липне до рук.
- Відправте тісто в миску і накрийте рушником, приберіть у тепле місце на 1 годину.
- У цей час займіться приготуванням фаршу. Цибулю можна подрібнити в блендері або натерти на тертці. У фарш додати цибулю, сіль, перець та холодну воду, добре перемішати. Саме холодна вода зробить начинку для біляшів ще соковитішою і ніжнішою.
- Тісто, що підійшло, треба розділити на невеликі шматочки, скачати їх у кульки і залишити на 15 хвилин, щоб підійшли. Розкачати кульки в коржики і викласти по центру фарш, сформувати біляші.
- Смажити на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії з двох сторін до золотистої скоринки.
Читайте також: Ви будете в захваті: найшвидші, повітряні та соковиті біляші – дріжджі вам не знадобляться