Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаДачаНавіщо досвідчені дачники вставляють зубочистку в томати – такий прийом вас точно...

Навіщо досвідчені дачники вставляють зубочистку в томати – такий прийом вас точно здивує

Этот материал также доступен на русском языке
Наприкінці літа та початку осені багато овочівників можуть стикатися з такою ситуацією, що помідори перестають дозрівати, а так і висять зеленими на кущах. Але є один хитрий прийом, що допоможе виправити ситуацію.

Цим прийомом користуються досвідчені дачники, як він працює насправді, можете перевірити тільки ви на своїх ділянках і винести остаточний вердикт.

Раніше ми розповідали, для чого овочівники ховають томати в пакети.

Отже, що ж рекомендують робити овочівники з томатними кущами. Вони рекомендують провести проколювання. Для цього потрібно взяти зубочистку та акуратно проколоти томат у самої плодоніжки кілька разів, вистачить – двох чи трьох. Таке проколювання запустить процес дозрівання, але такі помідори потрібно використовувати насамперед, довго зберігатись вони не будуть.

Не менш ефективним, на думку овочівників, є надріз стовбуру.

Потрібно взяти чистий ніж і трохи розрізати стовбур на висоті 10 см від ґрунту, вставити в розріз зубочистку.

Цей прийом уповільнює рух соків по стовбуру і всі свої сили рослина направить на дозрівання плодів.

Якщо томати ви вирощуєте у теплиці, то прискорити дозрівання допоможе обмеження доступу свіжого повітря та посилення утворення конденсату. Тобто потрібно просто закрити теплицю, а ввечері відкрити для провітрювання, так потрібно робити кілька днів поспіль, поки помідори не дозріють.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні