Раніше ми писали про те, як приготувати в духовці кабачкову піцу.
Сьогодні пропонуємо дуже простий рецепт домашнього кетчупу з помідорів та яблук. У ньому немає консервантів, загусників та добавок. А смак ви можете контролювати виходячи зі своїх уподобань.
Інгредієнти:
- помідори – 1,5 кг.;
- яблука – 250 гр.;
- ріпчаста цибуля – 125 гр.;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – 0,5-1 ст. л.;
- чорний та червоний мелений перець – по 0,5-1 ст. л.
Приготування:
- Яблука очистити від шкірки, вирізати серцевину та нарізати шматочками. Все це скласти у каструлю. Туди ж нарізати цибулю.
- Зрілі томати помийте і наріжте шматочками. Перемішайте з цибулею та яблуками, накрийте кришкою каструлю та поставте варитися на середній вогонь.
- Варити періодично помішуючи близько 20 – 25 хвилин.
- За допомогою занурювального блендера подрібніть проварені овочі до однорідної маси.
- Далі подрібнену масу поставте варитись на повільний вогонь, час від часу перемішуючи його. Час приготування 1 – 1,5 години (залежно від отримання бажаної густоти).
- Коли соус загусне, додайте сіль, чорний та червоний мелений перець, цукор. Перемішайте.
- Після додавання спецій проваріть кетчуп, помішуючи ще близько 15 хвилин.
Розлийте чистими, попередньо прокип’яченими над парою, банками і закатайте.
Вдалої консервації!
Вас також можуть зацікавити новини:
Однією рукою дають, іншою – забирають: як вам можуть непомітно зменшити пенсію (відео)
Нульовий кредит на сонячні станції: що змінилося за умов, які пропонують банки (відео)