Отже, для приготування найпишніших і найсмачніших оладок потрібно запам’ятати лише кілька правил.
Раніше ми розповідали, як при готувати оладки на дріжджах.
Перше правило – це кефір, він має бути теплим, але не гарячим. Ідеальна температура – 40 градусів.
Друге правило – сода. Ми звикли соду гасити оцтом, а якщо оладки на кефірі, то кефіром, але розумні господині експериментують і соду з’єднують спочатку з борошном, добре перемішують і потім вводять її в кефір.
Читайте також: Це печиво зметуть зі столу за хвилини: швидкий та бюджетний рецепт на кефірі
Третє правило – перед смаженням тісто має відпочити. Після замішування тіста не потрібно відразу ж приступати до смаження оладок, дайте тісту відпочити 15 хвилин, після чого його не потрібно перемішувати. Просто набираємо ложкою та відправляємо на розігріту сковороду для смаження.
Інгредієнти:
- 300 мл кефіру 2,5% жирності;
- 1 яйце;
- щіпка солі;
- 1 ст. ложка цукру;
- 260-280 г борошна;
- 1/2 ч. ложки соди;
- 1 пакетик ванільного цукру – до смаку.
Приготування:
- Яйце вбийте в миску, додайте сіль, цукор і ванільний цукор, збийте віночком або вилкою.
- Влийте кефір, перемішайте.
- Борошно просійте і перемішайте з содою.
- Частинами введіть у тісто і розмішайте, щоб не було грудочок.
- Всі інгредієнти мають бути однакової температури.
- Дайте тісту відпочити і приступайте до смаження. Обсмажувати оладки з двох боків до золотистої скоринки.