П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦі оладки не опадають після смаження – вони пишні та повітряні, як...

Ці оладки не опадають після смаження – вони пишні та повітряні, як хмара: секрет в інгредієнтах

Этот материал также доступен на русском языке
Приготувати пишні оладки, які не опадають на тарілці – мрія багатьох господинь. Начебто і рецепт правильний, а оладки опадають. Вся справа в інгредієнтах.

Отже, для приготування найпишніших і найсмачніших оладок потрібно запам’ятати лише кілька правил.

Раніше ми розповідали, як при готувати оладки на дріжджах.

Перше правило – це кефір, він має бути теплим, але не гарячим. Ідеальна температура – ​​40 градусів.

Друге правило – сода. Ми звикли соду гасити оцтом, а якщо оладки на кефірі, то кефіром, але розумні господині експериментують і соду з’єднують спочатку з борошном, добре перемішують і потім вводять її в кефір.

Читайте також: Це печиво зметуть зі столу за хвилини: швидкий та бюджетний рецепт на кефірі

Третє правило – перед смаженням тісто має відпочити. Після замішування тіста не потрібно відразу ж приступати до смаження оладок, дайте тісту відпочити 15 хвилин, після чого його не потрібно перемішувати. Просто набираємо ложкою та відправляємо на розігріту сковороду для смаження.

Інгредієнти:

  • 300 мл кефіру 2,5% жирності;
  • 1 яйце;
  • щіпка солі;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 260-280 г борошна;
  • 1/2 ч. ложки соди;
  • 1 пакетик ванільного цукру – до смаку.

 

Приготування:

  1. Яйце вбийте в миску, додайте сіль, цукор і ванільний цукор, збийте віночком або вилкою.
  2. Влийте кефір, перемішайте.
  3. Борошно просійте і перемішайте з содою.
  4. Частинами введіть у тісто і розмішайте, щоб не було грудочок.
  5. Всі інгредієнти мають бути однакової температури.
  6. Дайте тісту відпочити і приступайте до смаження. Обсмажувати оладки з двох боків до золотистої скоринки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні