П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк заощадити час при стерилізації банок, або як можна урізноманітнити цей процес

Як заощадити час при стерилізації банок, або як можна урізноманітнити цей процес

Этот материал также доступен на русском языке
Літо – період активних зимових заготовок. У багатьох господарок працюють "домашні міні-консервні заводики". Коли все поставлено на конвеєр, важлива кожна зайва хвилина.

Легко та швидко стерилізувати банки перед консервацією вийде в духовці.

  • Але перед цим потрібно перевірити банки і кришки — вони мають бути цілими, без подряпин та тріщин.
  • Також їх потрібно добре вимити і зняти наклейки.
  • Обов’язково промийте деко або решітку в духовці теплою водою з миючим засобом або содою.
  • На них поставте чисті банки, а поруч – кришки, вони не мають торкатися одна одної.

Кришки можна стерилізувати тільки такі, що закручуються. Кришки з резинками в такий спосіб стерилізувати не можна – резинки можуть розплавитися.

  • Дверцята духовки зачиніть, виставте температуру 100-110 градусів і залиште в ній банки на 20 хвилин.
  • Вимкніть духовку і дайте банкам охолонути кілька хвилин, після чого дістаньте їх сухим рушником. Якщо він буде мокрим, банки можуть лопнути через перепад температур.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні