П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПастила з абрикосів - найсмачніший рецепт з дитинства

Пастила з абрикосів – найсмачніший рецепт з дитинства

Этот материал также доступен на русском языке
Ці корисні натуральні ласощі з фруктового пюре замінять цукерки та інші висококалорійні солодощі. Пастила з абрикос виходить солодкою та ароматною, вона може зберігатися кілька місяців у відповідній тарі.

Пастила з абрикосів

Інгредієнти

Абрикоси — 1 кілограм, цукор або мед — 2 столові ложки, горіхи або кунжут — за смаком.

Приготування

  • Стиглі й цілі абрикоси розламати на половинки і вийняти кісточки.
  • Далі подрібнити плоди в блендері або пропустити через м’ясорубку до однорідного пюре. Якщо отримане пюре перетерти ще через сито, то пастила буде ніжнішою на смак.
  • Додати цукор або мед і добре перемішати.
  • На цьому ж етапі додати подрібнені горіхи або кунжут.
  • Деко застелити змащеним олією пергаментом. Якщо є силіконовий килимок, можна його використати.
  • Вилити пюре і розрівняти лопаткою — шар має бути щільним і рівномірним.
  • Поставити сушитися пастилу в розігріту до 60 градусів духовку з прочиненими дверцятами.

Якщо сушити з перервами, на це піде приблизно три рази по три години часу. Готова пастила стане глянцевою і твердою на дотик.

  • Зняти пастилу з паперу і згорнути у трубочки.

Зберігати в закритій скляній тарі в холодному місці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні