П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДачаЗібрали полуницю — обов'язково внесіть ці підживлення, щоб підвищити врожайність у майбутньому

Зібрали полуницю — обов’язково внесіть ці підживлення, щоб підвищити врожайність у майбутньому

Этот материал также доступен на русском языке
Полуниця потребує догляду й після збирання врожаю. Не забудьте "підгодувати" ділянку після закінчення плодоношення.

Щоб отримувати хороший урожай полуниці рік у рік, потрібно пам’ятати, що після збирання врожаю догляд за кущами не закінчується. Потрібно внести на ділянку правильні підживлення, щоб у майбутньому врожайність ягід не погіршилася.

Раніше ми розповідали, як виростити смачну та солодку полуницю.

Найкращі підживлення для полуниці після плодоношення

Настій з гною. Відро об’ємом 10 літрів наповніть гноєм на чверть. Залийте гній водою та дайте настоятися протягом трьох діб. Отриману суміш потрібно ще раз розвести водою у пропорції 1:5. Отриманий настій потрібно в суху погоду внести під кожен кущ полуниці з розрахунку 1 літр під один кущ.

Настій з пташиного посліду. Розведіть пташиний послід у воді у співвідношенні 1:20 і полийте отриманим ґрунт навколо кущів полуниці (у жодному разі не поливайте зелені частини рослини).

Розчин з попелу. 1 кг попелу залийте 10 л води і настоюйте протягом двох днів. Під кожен кущ потрібно влити 500 мл розчину. Також попелом можна просто посипати землю довкола кущів.

Мінеральні добрива. Як мінеральні добрива використовуйте фітоспорин, суперфосфат і сірчанокислий калій. Вносити їх потрібно згідно з інструкцією.

Що ще потрібно зробити після закінчення плодоношення полуниці

Щоб отримати хороший урожай полуниці наступного року, не забудьте також видалити пожовкле листя та гнилі ягоди, прибрати з грядки все сміття та бур’яни, на яких можуть зимувати шкідники. Якщо останніми місяцями полуниця часто хворіла, потрібно обробити кущі фунгіцидом для полуниці.

Вас також можуть зацікавити новини:

Бур’яни зникнуть миттєво: рецепт «гримучої» суміші для городу

Краще ніж депозит? Чи варто зараз звичайним українцям вкладати гроші у землю (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні