Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниЧи є секс на пенсії: британські вчені вразили результатом дослідження

Чи є секс на пенсії: британські вчені вразили результатом дослідження

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені провели цікаве дослідження, про що мріють пенсіонери після виходу на пенсію і чи є сексуальні стосунки на пенсії.

Дослідження вчених Манчестерського університету стосувалося того, про що мріють люди при виході на пенсію, пише видання Daily Mail. Деякі результати були цілком очікуваними, а деякі здивували навіть вчених.

Раніше ми розповідали, які солодощі мають бути у раціоні пенсіонерів.

Жінки після виходу на пенсію мріють більше часу проводити з онуками. Таку відповідь давали близько третини опитаних. Деякі також поділилися мріями про рукоділля та прогулянки на свіжому повітрі. При цьому 9% учасниць дослідження хотіли б частіше займатися сексом після того, як вийдуть на пенсію.

Серед чоловіків таких відповідей було набагато більше – 16%. Серед лідируючих позицій серед мрій для пенсійного віку у чоловіків – заняття спортом, активна участь у громадських клубах та подорожі.

Які наслідки інтимних відносин після 70 років

Дослідження Манчестерського університету доводить, що половина чоловіків та третина жінок віком після 70 років займаються сексом не рідше двох разів на місяць.

Науковці стверджують, що активна статева близькість може вплинути на тривалість життя жінок. Ті, хто має інтимні стосунки рідше одного разу на тиждень, на 70% мають більший ризик передчасної смерті. Також у жінок з низьким рівнем сексуальної активності та депресією ймовірність передчасної смерті збільшується на 197%. Ті ж, хто у такому віці продовжує вести активне статеве життя, енергійні та оптимістичні, живуть довше.

На думку вчених, регулярний секс не тільки знижує рівень стресу, покращує настрій, але зміцнює імунну систему та покращує якість сну.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні