Пропонуємо вам приготувати разом з нами німецький пиріг зі сливами та штрейзельною крихтою.
Якщо ви не знаєте, що таке штрейзельна крихта, то це суміш із вершкового масла, борошна та цукру. Нею зазвичай посипають випічку зверху. Вона не лише прикрашає, а й надає пирогам хрусткий та вершковий смак.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг “6 склянок”.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 250 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Масло вершкове – 50 г;
- Цукор – 120 г;
- Молоко – 120 г;
- Розпушувач – 1 ч. ложка;
- Сіль – щіпка;
- Ванільний цукор.
Для начинки:
- Сливи – 600 г;
- Цукор – 40 г.
Для штрейзельної крихти:
- Цукор – 80 г;
- Масло вершкове (холодне) – 80 г;
- Борошно – 100 г.
Приготування:
- У глибокій мисці збийте міксером або віночком яйця з цукром. Додайте ванільний цукор та м’яке вершкове масло, молоко.
- Просійте борошно з розпушувачем і додайте в масу, все добре перемішайте до однорідності.
- Змастіть форму для випікання олією і викладіть тісто в неї.
- Сливи помийте і наріжте половинками, викладіть на тісто, зверху присипте їх цукром.
- В окремому посуді змішайте борошно, вершкове масло і цукор, перетріть руками в крихту. Посипте штрейзельною крихтою пиріг зверху і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 50-55 хвилин.
- Дайте пирогу охолонути і сміливо нарізайте на порційні шматочки до чаю або кави.