Вівторок, 15 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей рецепт справжня знахідка для любителів випічки з яблуками: такий пиріг вам...

Цей рецепт справжня знахідка для любителів випічки з яблуками: такий пиріг вам сподобається

Этот материал также доступен на русском языке
Ми звикли, що, якщо мова заходить про випічку з яблуками, то відразу на думку спадає Шарлотка або тертий пиріг, але цей рецепт не схожий ні на той, ні на інший десерт. І головна особливість – це тісто.

Тісто на цей пиріг готується за особливим рецептом, тому можна сказати, що воно із секретом. У тісто потрібно додати сир, саме він зробить пиріг ще смачнішим і рихлішим, ні вершкове масло, ні рослинна олія не знадобиться.

Раніше ми розповідали, як приготувати Шарлотку за традиційним рецептом.

Інгредієнти:

  • сир 2-5% – 200 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • великі яблука (з кислинкою) – 2-3 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • сметана 15% – 3 столові ложки;
  • розпушувач – одна упаковка;
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску, вбийте яйця, всипте цукор збийте до піни міксером.
  2. Додайте сир, сметану та сіль. Перемішайте.
  3. Всипте борошно та розпушувач, знову перемішайте.
  4. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть тісто акуратно ложкою, розподіливши по всій формі.
  5. Яблука почистіть від шкірки та насіннєвої камери, наріжте на часточки і викладіть зверху на тісто.
  6. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні