Краще готувати відразу на кілька баночок більше, оскільки ці помідори швидко з’їдаються.
Раніше ми розповідали, що потрібно покласти в банку при консервуванні огірків, щоб вони вийшли ще смачніше.
Інгредієнти:
- помідори (скільки поміститься в банки);
- часник – 3 зубчики на 1 літрову банку;
- цукор — 3 ст.л. на 1 літрову банку;
- сіль — 1 ч. л. з гіркою на 1 літрову банку;
- оцет 9% – 3 ст.л. на 1 літрову банку;
- масло для смаження помідорів.
Приготування:
- Для цього рецепту краще брати томати “сливки”, якщо їх немає, то просто вибирайте не дуже великі плоди однакового розміру.
- Помийте їх обсушіть.
- Розігрійте сковороду з олією та обсмажте помідори з усіх боків до золотистої скоринки, за часом – по 2-3 хвилини з кожного боку.
- У чисті стерилізовані банки щільно укладіть обсмажені помідори, чергуючи шари з нарізаним дрібними пластинками часником.
- В окрему каструлю налийте воду з розрахунку на одну літрову банку, додайте сіль, цукор, коли вода закипить, додайте оцет. Гарячим маринадом, що вийшов, залийте помідори в банках, так, щоб рідина їх покрила.
- Банки накрийте кришками та відправте їх у каструлю з водою для стерилізації. Літрові банки потрібно стерилізувати близько 15 хвилин після закипання води у каструлі.
- Закрийте банки кришками, переверніть їх догори дном і дайте охолонути. Після цього перенесіть консервацію до прохолодного приміщення.