П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
ГоловнаКомуналкаГазмережі звернулися до споживачів із важливим попередженням – час є до жовтня

Газмережі звернулися до споживачів із важливим попередженням – час є до жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Триває підготовка до опалювального сезону. Тому варто заздалегідь підготуватися до зими, щоб уникнути будь-яких неприємних сюрпризів.

Раніше ми писали, що деякі українці в липні можуть не отримати квитанції на оплату газу.

Представники «Газмереж» закликають споживачів подбати про стан системи опалення будинку чи квартири.

Чому потрібно перевіряти димові та вентиляційні канали

Як зазначать фахівці, правильна робота димоходів та вентиляційних каналів є важливою складовою безпеки, адже найбільша кількість отруєнь чадним газом виникає саме через порушення тяги. Особливо пильними мають бути користувачі газових приладів із відведенням продуктів згоряння в димоходи – котлів та водонагрівачів.

Якщо димоходи та вентиляційні канали (ДВК) несправні, то шкідливі продукти горіння замість того, щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні.  ДВК  повсякчас мають бути цілі та справні. Для цього систему треба періодично прочищати й ремонтувати.

Як часто необхідно обстежувати ДВК

  1. Димоходи опалювальних печей, ємкісних водонагрівачів для опалення і опалювальних котлів – один раз на рік перед початком опалювального сезону (якщо прилади працюють сезонно), два рази на рік навесні та восени (якщо прилади працюють увесь рік).
  2. Димоходи опалювально-варильних печей – два рази на рік перед початком і після закінчення опалювального сезону.
  3. Димоходи від газових проточних і ємкісних газових водонагрівачів для гарячого водопостачання, ресторанних газових плит: цегляні, азбестоцементні, керамічні – 1 раз на 6 місяців. Металеві – 1 раз на рік. Але в жодному разі негофровані патрубки, які не мають сертифікату для застосування як димохідні.

Організацією перевірок мають займатися балансоутримувачі чи ОСББ, якщо це багатоквартирний будинок. У приватному секторі за це відповідає власник житла.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні