Раніше ми давали найпростіший рецепт м’якого печива на кефірі.
З цього тіста можна пекти абсолютно все: піцу, пиріжки, булочки (в тісто можна додати ваніль, трохи більше цукру та трохи розтопленого маргарину). Сьогодні пропонуємо спекти пиріжки.
Інгредієнти:
- 1 ст. кефіру;
- 0.5 ст. рослинної олії;
- 1 пакетик (11 грамів) сухих дріжджів;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 3 ст. борошна.
Приготування:
- Кефір змішати з олією та трохи підігріти.
- У цю масу додати сіль та цукор.
- Борошно просіяти і змішати з дріжджами.
- Повільно влити суміш кефіру і замісити тісто.
- Накрити та поставити в тепло на 30 хвилин.
- Поки тісто підходитиме, можна приготувати начінку.Тут як вам хочеться: варення, тушкована капуста, картопляне пюре та інш.
- Деко застелити пергаментом, сформувати пиріжки, укласти їх на деко швом вгору.
- Поки духовка нагрівається, потрібно дати пиріжкам трохи настоятися (хвилин 10), потім змастити їх яйцем.
- Випікати при температурі 180-200 градусів до золотистого кольору.
Тісто завжди виходить.
Якщо вам здається, що за 30 хвилин воно не дуже сильно підійшло, не засмучуйтесь, так і повинно бути, це тісто піднімається при випіканні.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Із цього тіста виходять найсмачніші пиріжки – повітряні, м’які та з вершковим ароматом
Це не пиріжки, а справжній кулінарний шедевр: вони смачні та ніжні – готуйте одразу дві порції