П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТісто «як пух» - швидке, гарне для будь-якої випічки

Тісто «як пух» – швидке, гарне для будь-якої випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Гості на порозі, а у вас немає частування. Можна швидко та легко приготувати смачну випічку із підручних продуктів. Це тісто завжди виходить.

Раніше ми давали найпростіший рецепт м’якого печива на кефірі.

З цього тіста можна пекти абсолютно все: піцу, пиріжки, булочки (в тісто можна додати ваніль, трохи більше цукру та трохи розтопленого маргарину). Сьогодні пропонуємо спекти пиріжки.

Інгредієнти:

  • 1 ст. кефіру;
  • 0.5 ст. рослинної олії;
  • 1 пакетик (11 грамів) сухих дріжджів;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 3 ст. борошна.

Приготування:

  1. Кефір змішати з олією та трохи підігріти.
  2. У цю масу додати сіль та цукор.
  3. Борошно просіяти і змішати з дріжджами.
  4. Повільно влити суміш кефіру і замісити тісто.
  5. Накрити та поставити в тепло на 30 хвилин.
  6. Поки тісто підходитиме, можна приготувати начінку.Тут як вам хочеться: варення, тушкована капуста, картопляне пюре та інш.
  7. Деко застелити пергаментом, сформувати пиріжки, укласти їх на деко швом вгору.
  8. Поки духовка нагрівається, потрібно дати пиріжкам трохи настоятися (хвилин 10), потім змастити їх яйцем.
  9. Випікати при температурі 180-200 градусів до золотистого кольору.

Тісто завжди виходить.
Якщо вам здається, що за 30 хвилин воно не дуже сильно підійшло, не засмучуйтесь, так і повинно бути, це тісто піднімається при випіканні.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Із цього тіста виходять найсмачніші пиріжки – повітряні, м’які та з вершковим ароматом

Це не пиріжки, а справжній кулінарний шедевр: вони смачні та ніжні – готуйте одразу дві порції

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні