П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОригінальна яблучна шарлотка – найповітряніша та м'яка: обов'язково додайте цей інгредієнт

Оригінальна яблучна шарлотка – найповітряніша та м’яка: обов’язково додайте цей інгредієнт

Этот материал также доступен на русском языке
У серпні на зміну різноманітним ягодам приходять яблука, які активно починають збирати в садах, тому саме час балувати свою сім'ю смачною випічкою, серед якої найпопулярнішою залишається шарлотка.

Пропонуємо приготувати вам шарлотку з яблуками за традиційним рецептом. Така випічка точно вам сподобається. І не забудьте додати трохи кориці, щоб шарлотка була ще смачнішою.

Читайте також: Лінива шарлотка: готуємо ароматний, повітряний пиріг усього за 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Яблука – 3-4 шт.;
  • вершкове масло та панірувальні сухарі для змащування форми;
  • мелена кориця – за смаком.

Приготування:

  1. Яйця потрібно збити з цукром до стійкої піни за допомогою міксера.
  2. Просіяти борошно і акуратно ввести в яєчну суміш, перемішати лопаткою, міксером збивати нічого не потрібно більше.
  3. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати часточками.
  4. Змастити форму для випікання маслом і посипати панірувальними сухарями, щоб шарлотка не пристала до форми під час випічки.
  5. На дно форми вилити трохи тіста. Викласти яблука, посипати корицею і зверху залити тістом, що залишилося.
  6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин.

До речі, яблука можна замінити на груші, сливу, персики, смак шарлотки від цього точно не зміниться.

Також при бажанні до тіста можна додати ванільний цукор для ароматизації випічки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні