Раніше ми розповідали, як спекти найсмачніші млинці.
Інгредієнти:
- 0,5 л молока;
- 3 яйця;
- 250 г борошна;
- 2 ст. ложки цукру;
- 1 ч. ложка солі:
- 50 г вершкового масла;
- 1-2 ст. ложки олії для змащування форми або пергаменту.
Для начинки:
- 200 г сиру;
- 100 г будь-яких ягоди або соковитих фруктів, наприклад, персиків, вишні, лохини, малини;
- 2 ст. ложки сметани;
- 1-2 ст. ложки цукру.
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднайте, яйця, сіль та цукор, збийте міксером 2-3 хвилини. Влийте молоко, перемішайте і частинами введіть муку.
- Вершкове масло розтопіть і додайте до тіста.
- Тісто має вийти рідким, як на млинці (налистники).
- Форму для випікання застеліть пергаментом, змастіть його олією і вилийте тісто.
- Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів, випікати тісто потрібно близько 30 хвилин.
- Поки печеться корж для рулету, можна приготувати начинку. Для цього в мисці з’єднайте сир, сметану та цукор, збийте блендером до однорідної маси.
- Ягоди промийте, висушіть та додайте до крему.
- Коли млинець буде готовий, не поспішайте його знімати з пергаменту, нехай трохи охолоне.
- Потому акуратно відокремте від пергаменту і викладіть рівномірно начинку.
- Згорніть млинець із начинкою в рулет. Можна прибрати на кілька годин у холодильник, а можна одразу нарізати на порційні шматочки та насолоджуватися легким десертом.