Раніше ми розповідали, чим корисний сир тофу, який уже 2 тисячі років люблять у Японії та Китаї.
Сьогодні відзначається День тофу. Цей вид сиру має нейтральний смак і використовується в різних рецептах. А приготувати його можна і в домашніх умовах. Для цього нам знадобиться мультиварка.
Інгредієнти:
- 1,5л. концентрованого соєвого молока,
- 3 р. коагулянту для тофу.
Як коагулянта можна взяти – нігарі. Ця сіль є у магазинах на поличках для приготування японських страв.
Приготування:
- Заливаємо соєве молоко в каструлю мультиварки та нагріваємо його до 80-85 градусів. Така температура потрібна для правильної коагуляції (згортання) соєвого молока.
- Поки молоко нагрівається до потрібної температури, розводимо наш коагулянт у невеликій кількості гарячої води та перемішуємо до повного розчинення кристалів. При постійному помішуванні додаємо весь розчин у каструлю та припиняємо мішати. Коагуляція відбувається майже миттєво.
- Закриваємо кришку мультиварки, попередньо виставивши режим підігріву на 80-85 градусів, та залишаємо ще на 15-20 хв.
- Поки молоко затворюється, потрібно підготувати прес з підручних на кухні предметів: друшляк з марлею і, наприклад, банку з водою
- Відкриваємо кришку нашої мультиварки і поступово шумівкою перекладаємо «соєвий сир» у друшляк.
- Краї марлі треба закрутити і зверху на масу сиру поставити прес.
- Через 30 хвилин класичний тофу готовий.
Акуратно перекладаємо тофу на тарілку та знімаємо марлю.
Готовий тофу краще зберігати у холодильнику в ємності з водою. Не забудьте міняти воду щодня.
Цей сир можна використовувати у будь-якому літньому салаті.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Готуємо домашній твердий сир із кисломолочного: краще, ніж у магазині
Самі варимо сир удома: економічно, екологічно та дуже смачно