Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг 12 ложок.
Інгредієнти:
Для тіста:
- кефір – 1 склянка
- цукор – 1 склянка
- борошно – 1 склянка
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – щіпка
- яйце – 1 шт.
- олія – 50 мл
- какао – 2-3 ст. л.
Для крему:
- сметана (жирна) – 350 г
- цукрова пудра – 3-4 ст. л.
- ванільний цукор – 1 пакетик
- загусник для сметани (якщо сметана не жирна) – 1 пакетик
Для прикрас:
- шоколад – 90-100 г
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, вбийте яйця, додайте щіпку солі та цукор, збийте масу звичайною вилкою.
- Влийте кефір кімнатної температури та перемішайте.
- Частинами введіть просіяне борошно з розпушувачем і какао. Тісто має вийти як сметана.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом або олією і перелийте в неї тісто.
- Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
- В окремій мисці змішайте сметану, цукрову пудру, ванільний цукор і загусник.
- Корж розріжте на 3 частини і змастіть кремом. Зверху прикрасьте шматочками шоколаду.
- Щоб торт був соковитим та м’яким, відправте його на кілька годин у холодильник.
Цей торт виходить дуже смачним та ніжним, ваші рідні та гості точно цікавитимуться, з яких інгредієнтів вам вдалося приготувати такий шедевр.