Готується ця страва легко та просто. І якщо ви вже втомилися від ікри, смажених кабачків, цей рецепт ідеально урізноманітнить ваше меню.
Раніше ми розповідали, чому пенсіонерам потрібно їсти кабачки.
Інгредієнти:
- 1 кабачок (близько 250 г);
- 4-5 яєць;
- 2 ст. ложки сметани;
- Сіль, перець – до смаку;
- Кілька гілочок петрушки або кропу.
Приготування:
- Кабачок помийте та очистіть від шкірки, натріть на середній або великій тертці, посоліть. Коли з’явиться сік, відіжміть кабачкову масу, щоб забрати зайву рідину.
- В окремому посуді збийте яйця і додайте сметану. З’єднайте цю суміш із кабачками. Посоліть і поперчіть.
- Додайте подрібнену петрушку.
- Розігрійте сковороду з невеликою кількістю вершкового масла або олії, вилийте омлет і обсмажуйте на повільному вогні під кришкою.
- За бажання зверху на омлет можна натерти трохи сиру. Тоді він буде ще смачнішим.
- Якщо ви любите часник, і не збираєтесь у гості, то в кабачковий омлет можна натерти трохи часнику.
- Готується кабачковий омлет близько 8 хвилин. Після цього його можна дістати на тарілку та насолоджуватися незвичайним смаком.