У цьому рецепті використано шоколадне печиво, але це не обов’язково. Головне, воно має бути пісочним і, зрозуміло, смачним.
Десерт “Шедевр” – інгредієнти
- яйце – 1 шт,
- цукор – 80 г,
- крохмаль кукурудзяний – 20 г,
- молоко – 240 мл,
- сік апельсина – 240 мл.
- печиво пісочне – 100 г.
Раніше ми писали, як приготувати холодний суп капрезе з помідорів.
Десерт “Шедевр” – приготування
- Розбиваємо в каструлю яйце і збиваємо його за допомогою віночка або міксера.
- Додаємо цукор, кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
- Наливаємо в яєчну суміш молоко, апельсиновий сік і перемішуємо.
- Заварюємо крем до появи перших бульбашок, поки він не загусне. Після цього варимо ще одну хвилину. Обов’язково постійно помішуємо суміш, щоб нічого не пригоріло.
- Ламаємо печиво руками до дрібної крихти.
- Викладаємо пісочну крихту на дно форм, у яких подаватиметься десерт.
- Заливаємо печиво кремом. Потім знову кладемо крихти печива і ще раз поливаємо їх кремом. На завершення складання присипаємо десерт пісочними крихтами.
- Ставимо в холодильник і даємо печиву просочитися протягом 1-1,5 годин.
За бажання можна прикрасити десерт подрібненими горіхами або листочками м’яти.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Примусовий донат чи податок на війну: скільки коштуватиме пальне з 1 вересня (відео)
Час затягувати пояси: чи світить пенсіонерам індексація пенсій у майбутні три роки (відео)