У процесі приготування квасу, традиційного напою в багатьох культурах, існує кілька важливих етапів, які гарантують якість і неповторний смак цього напою.
Домашній квас – інгредієнти
- вода – 8 л,
- дріжджі пресовані – 60 г,
- цукор – 250 г,
- хліб Бородинський – 700 г,
- родзинки – 70 г.
Раніше ми писали, як приготувати холодний суп капрезе з помідорів.
Домашній квас – приготування
- Нарізаємо хліб на невеликі скибочки або кубики та висушуємо його в духовці, щоб зробити смак напою більш концентрованим.
- Кип’ятимо воду, додаємо цукор і висушений хліб, поки всі компоненти не розчиняться. Коли суміш стане злегка теплою, додаємо розведені дріжджі. Усе ретельно перемішуємо.
- Накриваємо каструлю марлею і залишаємо на 30-35 годин для бродіння.
- Фільтруємо квас через марлю після завершення бродіння і розливаємо напій у підготовлені банки або пляшки. У кожну ємність додаємо 1-2 родзинки.
- Закриваємо ємності з квасом і залишаємо на добу в прохолодному місці для дозрівання.
- Фільтруємо квас ще раз, щоб видалити залишки твердих частинок або осаду, які можуть з’явитися під час дозрівання.
- Охолоджуємо напій у холодильнику або за допомогою льоду та подаємо
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини:
Примусовий донат чи податок на війну: скільки коштуватиме пальне з 1 вересня (відео)
Українки можуть отримати допомогу 15 тисяч доларів: встигніть подати заявку до 31 липня (відео)