П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНезамінний порятунок від спеки – як приготувати вдома справжній квас із Бородинського...

Незамінний порятунок від спеки – як приготувати вдома справжній квас із Бородинського хліба

Этот материал также доступен на русском языке
Квас відомий своїм освіжаючим смаком і корисними властивостями. Використання Бородинського хліба надає квасу особливого аромату і смакових якостей.

У процесі приготування квасу, традиційного напою в багатьох культурах, існує кілька важливих етапів, які гарантують якість і неповторний смак цього напою.

Домашній квас – інгредієнти

  • вода – 8 л,
  • дріжджі пресовані – 60 г,
  • цукор – 250 г,
  • хліб Бородинський – 700 г,
  • родзинки – 70 г.

Раніше ми писали, як приготувати холодний суп капрезе з помідорів.

Домашній квас – приготування

  1. Нарізаємо хліб на невеликі скибочки або кубики та висушуємо його в духовці, щоб зробити смак напою більш концентрованим.
  2. Кип’ятимо воду, додаємо цукор і висушений хліб, поки всі компоненти не розчиняться. Коли суміш стане злегка теплою, додаємо розведені дріжджі. Усе ретельно перемішуємо.
  3. Накриваємо каструлю марлею і залишаємо на 30-35 годин для бродіння. 
  4. Фільтруємо квас через марлю після завершення бродіння і розливаємо напій у підготовлені банки або пляшки. У кожну ємність додаємо 1-2 родзинки.
  5. Закриваємо ємності з квасом і залишаємо на добу в прохолодному місці для дозрівання. 
  6. Фільтруємо квас ще раз, щоб видалити залишки твердих частинок або осаду, які можуть з’явитися під час дозрівання.
  7. Охолоджуємо напій у холодильнику або за допомогою льоду та подаємо

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Примусовий донат чи податок на війну: скільки коштуватиме пальне з 1 вересня (відео)

Українки можуть отримати допомогу 15 тисяч доларів: встигніть подати заявку до 31 липня (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні