Як зварити персиковий джем?
- Візьміть 1,2 кг персиків, покладіть їх у велику миску, залийте окропом і залиште на 5-7 хвилин. Потім злийте воду і зніміть з персиків шкірку.
- М’якуш наріжте на невеликі шматочки, додайте 800 г цукру і перемішайте. Залиште на 30-60 хвилин, щоб персики пустили сік.
- Перекладіть персики разом із соком у каструлю або таз і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
- Зніміть з вогню і залиште остигати, краще на ніч.
- На другому етапі знову поставте персики на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть на маленькому вогні 20-30 хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню і перебийте вміст у блендері. Розкладіть джем у стерилізовані банки і закрутіть стерилізованими кришками. Переверніть і залиште остигати.