П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗберігаємо літо в консервних баночках: яким способом зварити персиковий джем

Зберігаємо літо в консервних баночках: яким способом зварити персиковий джем

Этот материал также доступен на русском языке
Поки ми насолоджуємося літніми дарами, саме час подумати про запаси на зиму, зберігши аромат і свіжість ніжних фруктів у компотах, вареннях, джемах.

Як зварити персиковий джем?

  1. Візьміть 1,2 кг персиків, покладіть їх у велику миску, залийте окропом і залиште на 5-7 хвилин. Потім злийте воду і зніміть з персиків шкірку.
  2. М’якуш наріжте на невеликі шматочки, додайте 800 г цукру і перемішайте. Залиште на 30-60 хвилин, щоб персики пустили сік.
  3.  Перекладіть персики разом із соком у каструлю або таз і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
  4. Зніміть з вогню і залиште остигати, краще на ніч.
  5. На другому етапі знову поставте персики на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть на маленькому вогні 20-30 хвилин.
  6. Зніміть каструлю з вогню і перебийте вміст у блендері. Розкладіть джем у стерилізовані банки і закрутіть стерилізованими кришками. Переверніть і залиште остигати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні