П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно ніжне і повітряне дріжджове тісто на окропі: ви будете в захваті...

Неймовірно ніжне і повітряне дріжджове тісто на окропі: ви будете в захваті від пиріжків

Этот материал также доступен на русском языке
Заварним може бути не тільки тісто на чебуреки чи вареники, а й тісто на пиріжки, причому навіть дріжджові. Завдяки заварюванню повітряне дріжджове тісто готове за 30 хвилин.

Пиріжки із заварного тіста виходять м’якими, пухкими і з хрусткою скоринкою.

Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти пиріжки на плавленому сирку.

Інгредієнти:

  • Вода – 400 мл (200 мл теплої та 200 мл окропу);
  • Сухі дріжджі – 8 г;
  • Цукор – 1 ст. ложка;
  • Сіль – 0,5 ч. ложки;
  • Рослинна олія – 3 ст. ложки;
  • Борошно – 500-600 г.

Приготування:

  1. В окремій мисці з’єднайте олію, склянку борошна, сіль і цукор і залийте 200 мл окропу. Добре розмішайте, щоб вийшло заварне тісто.
  2. Потому влийте 200 мл теплої води, розмішайте, додайте дріжджі і знову розмішайте, всипте борошно, що залишилося, замісіть тісто.
  3. Накрийте його та залиште в теплому місці буквально на 30 хвилин. Це тісто швидке і вистоювати його годину-півтори не потрібно, за 30 хвилин воно повністю готове до формування та смаження пиріжків. Але за бажання або якщо у вас є час, можете дати тісту постояти 1 годину, щоб воно було ще пишніше і повітряніше.
  4. З цих інгредієнтів виходить 12-15 пиріжків. Начинку можете брати будь-яку – і солодку, і солону.
  5. Пиріжки смажте на розігрітій з достатньою кількістю олії сковороді з двох сторін.
  6. Готові пиріжки викладайте на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні