У процесі в’ялення вишня втрачає менше корисних властивостей, ніж при варінні. В’ялену вишню можна використовувати для десертів, пирогів, пасок або просто смакувати з чаєм.
На 1 кг вишні необхідно взяти 200 г цукру.
-
Помийте вишню і витягніть кісточки.
-
Трохи відіжміть ягоди і злийте сік. Його можна використовувати для приготування мусу або вишневого десерту.
-
Засипте вишню цукром і зачекайте, щоб утворився сироп.
-
На маленькому вогні доведіть вишні в сиропі до кипіння.
-
Вийміть вишні й залиште сироп і окремо вишні остигати на 6-12 годин.
-
Прокип’ятіть сироп 10 хвилин, додайте вишні, нехай перекипить.
-
Вийміть вишні на друшляк, щоб вони добре стекли.
-
Розкладіть ягоди на пергаментному папері. Дайте їм просохнути кілька годин.
-
Після цього сушіть у духовці при температурі 80-90 градусів протягом кількох годин. Вишня має випарувати всю вологу, але залишатися пружною.
ВАЖЛИВО! Не підвищуйте температуру в духовці. Не треба прискорювати процес, це може лише зашкодити.
Готові в’ялені вишні треба помістити у скляну банку або полотняний мішечок. Зберігати у темному прохолодному приміщенні або холодильнику, якщо ви збираєтеся використовувати їх найближчим часом.