Побалуйте себе і своїх близьких смачними домашніми цукерками. “Пташине молоко”, приготовлене вдома, набагато смачніше за покупне. Впевніться в цьому самі завдяки простому рецепту на агар-агарі.
Раніше ми розповідали, як приготувати цукерки “Корівка вершкова”.
Інгредієнти:
- вершкове масло — 80 г
- згущене молоко — 40 г
- вода — 100 мл
- цукор — 120 г
- агар-агар — 8 г
- курячі білки — 4 шт.
- сіль — щіпка
- темний шоколад — 200 г
- рослинна олія — 3 ст. ложки
Приготування:
- Застеліть харчовою плівкою квадратну форму зі сторонами 18-20 см.
- Вершкове масло і згущене молоко за допомогою міксера збийте в пишну світлу масу.
- У каструлі з’єднайте воду, цукор та агар-агар. Помішуючи, доведіть до кипіння та варіть приблизно 5 хвилин. Коли сироп стікатиме з ложки ниткою, зніміть з вогню.
- Додайте сіль до білків та збийте до м’яких піків.
- Гарячий сироп акуратно влийте в білки, збиваючи їх міксером. Доведіть до стану твердих піків.
- Введіть білки в суміш олії та згущеного молока. Збийте до однорідності.
- Перелийте суфле у форму, розрівняйте лопаткою та приберіть у холодильник на 8 годин.
- Для глазурі розтопіть шоколад на паровій бані або мікрохвильовій печі. Додайте олію.
- Застигле суфле дістаньте з форми і наріжте прямокутники. Покрийте цукерки глазур’ю та викладіть на пергамент. Залишіть на 1 годину.
Вас також можуть зацікавити новини:
Мінімальну зарплату та прожитковий мінімум хочуть «заморозити»: що буде з пенсіями та соцвиплатами
Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)