Однак не всі знають, що при різних захворюваннях слід застосовувати різні сорти меду.
Нещодавно ми розповідали, як вибирати мед: на що потрібно звернути увагу, перевіряючи якість рідкого меду.
- Акацієвий мед особливо корисний чоловікам, а також при захворюваннях нирок та сечовивідних шляхів.
- Гірчичний – при захворюваннях дихальних шляхів, використовується як сечогінний засіб.
- Гречаний містить багато заліза, корисний при анеміях, крововтратах.
- Каштановий допомагає при шлунково-кишкових та ниркових захворюваннях, зміцнює судини та імунітет.
- Кипрійний – при шлунково-кишкових захворюваннях. Розчинений у воді (2-3 столові ложки на склянку) – при безсонні та головних болях.
- Конюшинний – вживають при гінекологічних захворюваннях, геморої, астенії. Має сечогінну і відхаркувальну дію.
- Липовий – допомагає при застудних захворюваннях, хворобах верхніх дихальних шляхів, печінки та нирок, запаленні шлунково-кишкового тракту, зміцнює серцевий м’яз.
- Луговий застосовують при головних болях, болях у шлунку, серцебиття, безсонні, при захворюваннях верхніх дихальних шляхів.
- Соняшниковий – при захворюваннях серця, бронхіальній астмі, невралгії застудного характеру.
Корисні поради
- Майте на увазі, при діабеті можна їсти ягоди, але важливо стежити за розміром порції. Згідно з рекомендаціями Британської діабетичної асоціації, невелика порція – це приблизно 14-15 черешень (вишень) або 7 ягід полуниці на день (вуглеводів у такій порції приблизно стільки ж, скільки у двох ківі або у двох-трьох абрикосах).
- Врахуйте, у дієтичному харчуванні для лікування та профілактики ожиріння застосовують листя селери пахучого.
З книги «Домашній лікарський порадник»