Цей рецепт встиг стати легендарним, і багато господинь його вже випробували. Огірки в кетчупі виходять хрусткими і дуже смачними, а сам рецепт досить простий і його здолає навіть господиня-початківець.
Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані огірки.
Інгредієнти:
З розрахунку на 5 літрових банок:
- 2,5 кг огірків
- 7 склянок води (по 250 мл)
- 250 г цукру
- 250 мл оцту 9%
- 2 ст. л. солі
- 1 ч. л. сухого імбиру
- 6-8 ст. л. кетчупу чилі (залежно від бажаної гостроти)
- 5 бутонів гвоздики
- 10 горошин чорного перцю
- 5 горошин запашного перцю
Приготування:
- Огірки потрібно добре помити та залити водою на 4 години.
- Банки та кришки обов’язково простерилізувати.
- Для заготівлі краще брати літрові банки. На дно викласти гвоздику, перець горошком та запашний перець.
- Утрамбувати в банки огірки.
- Приготувати розсіл. У каструлю влити 7 склянок води, всипати цукор, 2 столові ложки солі, додати кетчуп та імбир, перемішати і довести до кипіння. Цукор та сіль повинні розчинитись. Зняти каструлю з плити та влити 250 мл оцту, розмішати.
- Цим розсолом залити огірки та накрити кришками, але не закривати.
- Взяти велику ємність та поставити на плиту. Дно застелити рушником, щоб банки під час стерилізації не тріснули.
- Поставити банки в каструлю, налити води, вона повинна досягати приблизно 1/3 висоти банок. Увімкнути вогонь. Після того, як вода в каструлі закипить, банки потрібно стерилізувати 10-15 хвилин.
- Після цього можна закрити кришки. Банки укутати ковдрою або старими куртками до остигання, а потім перенести у прохолодне місце.