Як правильно сушити цибулю і часник
Для того, щоб ви всю зиму мали свою цибулю і часник, який ви успішно виростили на городі, потрібно гарненько його просушити.
Раніше ми писали про перевірений метод укорінення рослин.
Для цього зробіть наступне:
- Викопайте врожай цибулі та часнику і залиште його прямо на грядці на кілька годин.
- Зберіть цибулю і часник, обріжте у них хвостики і сушіть протягом 3-4 тижнів у тіні, уникаючи потрапляння прямих сонячних променів.
- Помістіть висушену цибулю і часник на тривале зберігання в прохолодному сухому місці, де є циркуляція повітря.
Якщо ви плануєте зав’язати цибулю або часник у косу, то це краще зробити одразу, поки стебла зберігають свою еластичність.
Такий метод дає змогу зберегти врожай протягом 6-7 місяців.
Вас також можуть зацікавити новини:
Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)
Пенсіонер VS Пенсійний фонд: на чий бік став Верховний суд у справі про реформу 2017 року (відео)